Звернення до Президента та відновлення навчання: Вчена рада МДУ провела засідання

Маріупольський державний університет продовжує свою роботу, незважаючи на всі труднощі. 30 березня відбулося засідання Вченої ради МДУ.

Порядок денний передбачав затвердження питань щодо роботи вишу в умовах воєнного стану та неможливості перебування у Маріуполі через фактичне знищення міста російськими військовими.

Під час засідання члени Вченої ради, з числа викладачів і співробітників, ухвалили звернення колективу МДУ до Президента України Володимира Зеленського, Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, Прем’єр-Міністра України Дениса Шмигаля, Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета, а також до українських та закордонних організацій.
 

Війна назавжди змінила нас і наше буденне життя. Вона змусила залишити наш рідний Маріуполь і шукати прихистку деінде. Та університет – це не корпуси, аудиторії, технічне оснащення. Університет – це люди. Допоки викладачі готові передавати свої знання, студенти – вчитися новому, а співробітники – забезпечувати освітній процес, буде жити і Маріупольський державний університет,

  – колектив МДУ.

Через військову агресію росії та білорусі академічна спільнота вишу приняла рішення розірвати угоди про співпрацю з науковими та освітніми закладами цих країн. 

Також Вчена рада університету розглянула питання щодо внесення змін до організації освітнього процесу. Відповідно до цього, заняття та сесійний контроль проходитимуть у дистанційному форматі. Навчання відновлюється 18 квітня.

Наразі визначається місце майбутнього розміщення МДУ.

Маріупольський державний університет – єдиний у світі виш, який має у своїй назві ім’я нашого міста-героя. Незважаючи на все пережите, МДУ продовжуватиме працювати тимчасово в іншому місті. Ми зробимо все, щоб він вижив і гордо носив свою назву. І ми обов'язково повернемося до нашого прекрасного міста, відновимо і відбудуємо його,

  – ректор МДУ Микола Трофименко.