INTERADIS: проміжні результати проєкту для спільноти МДУ

Маріупольський державний університет вже три роки є частиною масштабного проєкту «Інтеграція та адаптація іноземних студентів» (INTERADIS) від програми Еразмус+. У грудні освітяни незламного вишу вирушили до Львова, щоб представити проміжні результати його реалізації. 

До зустрічі долучилися представники українських університетів-партнерів та європейських закладів освіти – Університету Фоджі (Італія) та Нідерландської бізнес академії. Від Маріупольського університету в обговоренні взяли участь проректорка з науково-педагогічної роботи Тетяна Марена, фахівці Центру міжнародної освіти Марія Кустікова та Данило Єгоренко, завідувач кафедри інформаційної діяльності В’ячеслав Кудлай, чиї освітні програми обирає найбільша кількість іноземців.

У межах проєкту INTERADIS фахівці проходили міжнародні стажування, українські студенти отримували практичний досвід адаптації в європейських закладах освіти, а іноземні – долучалися до активностей у стінах університету. Окрім представлення проміжних результатів проєкту, Тетяна Марена та Марія Кустікова поділилися з колегами успіхом розвитку Маріупольського університету в умовах тимчасового переміщення.

Наостанок учасники провели дискусію щодо розвитку інтеграційних процесів, важливості адаптації для іноземців та особливостей оформлення документації.

На початку осені під час засідання керівного комітету INTERADIS було прийнято рішення продовжити термін реалізації проєкту ще на один рік – до 14 листопада 2024 року. На цей час учасники вже запланували чисельні ініціативи, серед яких Форум іноземних студентів, академічна мобільність, воркшопи з міжкультурної комунікації, тренінги зі сталого розвитку.

 

gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
img
img
img
img