Іноземні студенти МДУ дізналися про святкування Різдва в Україні

Адаптація та інтеграція іноземців в українське середовище – важливий напрям діяльності спільноти Маріупольського державного університету. 6 грудня фахівці відділу по роботі з іноземними студентами Центру міжнародної освіти провели захід «Різдво в Україні».

Зустріч у стінах незламного вишу мала неформальний характер і проходила у теплій затишній атмосфері. До неї долучилася як іноземна, так і українська студентська молодь.

Ознайомлення з культурою України є невід’ємною складовою навчання громадян інших держав. Захід дав змогу дізнатися про звичаї і традиції святкування Різдва. Колядки, кутя, вертеп, щедрівки, дідух – найважливіші символи свята, які відображають самобутність українського народу.

Також іноземні студенти дізналися про цьогорічний перенос свят через перехід на Новоюліанський календар. Тому не випадково була обрана дата заходу – у цей день українці вперше зустрічали Святого Миколая. Присутня молодь отримала у подарунок різдвяні пряники, які їм було запропоновано розмалювати.

Мені було цікаво дізнатися про традиції святкування українців. Наприклад, що у Святий Вечір, перед Різдвом, носять відварене зерно з медом і маком. Ці інгредієнти у святковій страві мають символічне значення. Також я здобув новий досвід. До цього я ніколи не розмальовував пряники – у культурі моєї країни такого немає.

– студент із Камеруну Ніссак Бутека Мутіфен Ерік.

gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
img
img
img
img
img
img
img