Студентки МДУ долучилися до волонтерського тижня в Польщі

Студентська молодь Маріупольського державного університету долучилася до проєкту «Усвідомлення миру через волонтерство та освіту» (PAVE). Його реалізація відбувається за ініціативи Агенції місцевої демократії (ALDA), з яким спільнота МДУ має партнерські відносини.

У межах проєкту планується провести вісім волонтерських тижнів у країнах Європи, які триватимуть з березня по жовтень. Для участі у першому тижні студентки Дем'яна Репко (освітня програма «Філологія. Англійська мова і література») й Анастасія Руденко (освітня програма «Соціологія») вирушили до Польщі.

Молодь з Іспанії, Ірландії, Боснії та Герцеговини, Хорватії, Франції, України зібралася у Вроцлаві. Програма передбачала лекції та семінари, інтерактивні ігри, зустрічі з представниками громадських організацій і благодійних фондів, занурення в польську культуру.

Чесно кажучи, я хвилювалася, як все відбуватиметься. Не жалкую, що погодилася, це був надзвичайно цікавий і корисний досвід. Не дивлячись на те, що всі ми з різних країн, ми маємо схожі бажання, вподобання та думки. Поїздка випробувала нас на стресостійкість, вміння комунікувати, працювати в команді. Рада, що мала змогу відчути все це на собі,

– студентка МДУ Анастасія Руденко.

Протягом тижня дівчата знайомилися з досвідом допомоги громадянам під час конфліктних і постконфліктних ситуацій, а також проєктами, націленими на гуманітарну діяльність. З-поміж іншого, вони мали можливість спробувати себе в ролі волонтерок у центрі для українських біженців.

Було приємно чути та бачити, як допомагають українцям за кордоном. Це важливо, адже означає, що про війну в Україні не забули. Звісно, ми не лише слухали, а й розповідали про наші проблеми через війну та як іноземна спільнота може нас підтримати,

– студентка МДУ Дем’яна Репко.

Тижні волонтерства PAVE надають молоді унікальні можливості для особистісного зростання, культурного обміну та громадської роботи. Минулого разу доцентка кафедри маркетингу та туризму Інна Аракелова вразила власним досвідом волонтерства міжнародну спільноту.

gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
img
img
img
img
img
img