Освітянка МДУ вразила досвідом волонтерства міжнародну спільноту

Освітяни Маріупольського державного університету продовжують долучатися до активностей у межах реалізації другого етапу проєкту Peace Awareness through Volunteering & Education (PAVE). Цього разу доцентка кафедри маркетингу та туризму Інна Аракелова виступила спікеркою під час міжнародного вебінару «Кращі практики волонтерства в надзвичайних ситуаціях».

Викладачка незламного вишу вразила учасників розповіддю, як допомагала українцям з перших днів повномасштабного вторгнення. Вона представила майбутнім агентам змін практичні кейси та поділилася поточними ініціативами гуманітарного штабу МДУ. 

Ввечері 24 лютого 2022 року, коли розпочалася повномасштабна війна, ми родиною виїхали з Києва, на нас чекав довгий шлях до Італії. Вже в дорозі було прийняте рішення придбати все необхідне та везти це терміново в Україну. Після мені вдавалося організувати збори коштів, які підтримало багато людей. Небайдужі відгукнулися з Польщі, Чехії, Австрії.

Усі члени нашої родини дотичні до допомоги своїй країні у тяжкий час, кожен робить свій внесок. Наприклад, діти малюють малюнки, записують відео з піснями, витрачають власні кишенькові на солодощі для наших Героїв. Це все не є якимось обовʼязком, для нас це йде від душі,

– доцентка Інна Аракелова.

Наступним важливим етапом реалізації PAVE стануть волонтерські тижні. Провідні громадські організації шести країн-партнерів проєкту проведуть низку заходів для молоді, зокрема студентів Маріупольського університету.

МДУ бере участь у Peace Awareness through Volunteering & Education завдяки партнерству з представництвом Агенції місцевої демократії (LDA) у Маріуполі. Нагадаємо, що під час першого етапу фахівчині незламного вишу вирушили до Хорватії, де вивчали досвід допомоги під час військових конфліктів.