Перша зустріч членів консорціуму з реалізації проєкту QuaRSU

З 17 по 19 лютого 2020 року у Варшавській школі економіки (Польща) команда МДУ взяла участь у першій зустрічі членів консорціуму з реалізації проєкту QuaRSU.

Зустріч проєкту розпочалася із вітальних слів ректора Варшавської школи економіки, професора Марека Даріуша Роцького та прес-секретаря посольства України у Польщі Віталія Білого. Вони відзначили унікальність та важливість проєкту та ключові завдання першого року реалізації проєкту:

  • аналіз існуючих стандартів та методологій визнання (Естонське агентство кваліфікацій за підтримки НУОМА, ФРУ, МОН);
  • розроблення методології визнання (НУОМА за підтримки ФРУ та Ірландського національного університету, Корк);
  • закупівля та встановлення обладнання для Центрів визнання кваліфікацій (ЗВО України).

Перший день зустрічі (17 лютого) був присвячений представленню партнерів проєкту, які презентували свої навчальні заклади та організації:

  • Ягелонський університет (м. Краків, Польща) – найстаріший вищий навчальний заклад у Польщі та один із найстаріших у Європі. Він був заснований 12 травня 1364 року польським королем Казимиром Великим. У проєкті університет є відповідальним за менеджмент проєкту.
  • Варшавська школа економіки (Польща) – найстаріший університет економіки в Польщі. У проєкті Варшавська школа економіки є координатором робочого пакету з управління якістю.
  • Національний університет “Одеська Морська Академія” (НУ “ОМА”). У проєкті НУ “ОМА” є координатором робочого пакету з розроблення методології визнання кваліфікацій.
  • Міністерство освіти і науки України (МОН України).
  • Федерація роботодавців України (ФР України) – найвпливовіше об’єднання українського бізнесу. Федерація заснована у 2002 році й впродовж 17 років успішно представляє та захищає інтереси бізнесу як в Україні, так і на міжнародному рівні.
  • Національний університет Ірландії, Корк – міжнародний, конкурентоспроможний університет, який відіграє ключову роль у розвитку економіки Ірландії.
  • Політехнічний інститут Коїмбра (Португалія)
  • Таллінський університет прикладних наук (TTK UAS) – державний професійний вищий навчальний заклад, що пропонує конкурентоспроможну професійну вищу освіту в галузі інженерії..
  • Естонське агентство кваліфікацій (Kutsekoda) є приватною юридичною особою (фундація), створеною у серпні 2001 року з метою продовження розвитку системи професійної кваліфікації, розпочатої Торгово-промисловою палатою Естонії в 1997 році. У проєкті Kutsekoda є координатором робочого пакету з аналізу існуючих стандартів та методологій.
  • Сумський державний університет (СумДУ). У проєкті університет є координатором робочого пакету зі створення Центрів визнання в українських партнерських університетах.
  • Маріупольський державний університет (МДУ) представив керівник проекту Стойка Андрій Васильович
  • Херсонський національний технічний університет (ХНТУ). У проєкті ХНТУ є координатором робочого пакету з розроблення та впровадження системи підготовки фахівців з визнання кваліфікацій.

У процесі представлення Національного лісотехнічного університету України керівник робочої групи проєкту, завідувач кафедри технології меблів та виробів з деревини, професор Кійко Орест Антонович привернув увагу учасників зустрічі, розповідаючи про унікальність НЛТУ України, його місію, багаторічну історію, успіхи в міжнародній діяльності та освітні інновації.

У вівторок, 18 лютого відбувся тренінг з питань визнання кваліфікацій, який провели представники з Польщі, Естонії та Португалії. Вони ознайомили учасників зустрічі з законодавством своїх країн з питань визнання кваліфікацій, обмінялися практичним досвідом в реалізації процедури визнання.

На завершення відбувся тренінг-семінар для фінансових менеджерів.

У середу, 19 лютого учасники проєкту обговорили ключові завдання та узгодили календарний план першочергових дій першого року реалізації проєкту.

Результатом проєкту має бути методологія оцінювання і визнання кваліфікацій та результатів попереднього навчання (включаючи “колишні” кваліфікації, а також неформальне та інформальне навчання).

gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
img
img
img
img
img
img