Освітяни МДУ вивчали досвід визнання кваліфікацій у Португалії

Завдяки чисельним партнерствам академічна спільнота Маріупольського державного університету має змогу відкривати нові горизонти для власного розвитку.

У межах проєкту «Підтримка визнання кваліфікацій для українських університетів» (QUARSU) від програми Еразмус+ ректор незламного вишу Микола Трофименко і професор кафедри маркетингу та туризму Андрій Стойка вирушили до Португалії, щоб перейняти досвід у Політехнічного інституту Коїмбра.

Разом із колегами освітяни МДУ розглядали різноманітні кейси: які існують кваліфікації, як вони можуть визнаватися, які для цього мають створюватися комісії та інші умови. Визнання кваліфікацій допоможе окреслити індивідуальну траєкторію здобуття освіти студентів та аспірантів, трансформуючи їхні знання і навички у результати навчання.

У межах проєкту на базі МДУ створений Центр визнання кваліфікацій. Відповідно до Лісабонської конвенції він надасть нам змогу визнавати кваліфікації, які студенти та аспіранти здобули в інших закладах освіти за кордоном або внаслідок своєї практичної професійної діяльності, як частину навчання, зараховуючи відповідну кількість кредитів ЄКТС,

– професор Андрій Стойка.

Крім спілкування з академічною спільнотою інституту, представники МДУ мали змогу зустрітися з мером Коїмбра Хосе Мануелєм Сілва і поділитися українським буттям в умовах боротьби як на життєвому, так і на освітньому фронтах.

Португальська спільнота дізналася про ситуацію в нашій країні, про наш розвиток після переміщення до столиці. Ми звернули увагу присутніх на роль вишу для маріупольської громади та цілком для Маріуполя.

Для нас дуже важлива експертиза Політехнічного інституту Коїмбра, адже заклад є головним стейкґолдером свого міста. Це правильна закономірність, яку ми хочемо перейняти для нашого проєвропейського, українського, звільненого і відновленого у майбутньому Маріуполя. Тож працюватимемо разом над втіленням цієї ідеї,

– ректор Микола Трофименко.
 

gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
img
img
img
img
img
img
img