Mоніторинг проєкту «Підтримка визнання кваліфікацій для українських університетів»

15 січня 2021 року відбувся моніторинг проекту з боку Національного Еразмус + Офісу, в якому взяли участь представники всіх українських університетів-партнерів, Ms. Belén Enciso, представниця ЕАСЕА, а також представники МОН України, Національної Агенції Роботодавців та Національної Агенції Кваліфікацій.

Даний захід зазвичай проводиться Національним Еразмус+ офісом на другому році реалізації проєктів програми Еразмус+ з метою моніторингу плану виконання завдань проєктів, визначення досягнень та прогалин, а також надання критичних зауважень та рекомендацій щодо досягнення мети проєктів.

Проф. Вадим Захарченко (Національний університет «Одеська морська академія»), національний координатор проекту в Україні представив загальну картину щодо імплементації проекту за звітний період, виявив критичні моменти та надав план дій на найближчий період .
Проф. Марек Франкович (Ягелонський університет, Польща) грантхолдер проєкту долучився до моніторингу та підкреслив готовність всіх європейських партнерів  надавати всебічну методичну та організаційну допомогу українським партнерам, ділитись своїм досвідом щодо розробки та впровадження механізмів визнання кваліфікацій.

Протягом моніторингу кожен партнер презентував результати імплементації проєкту QUARSU у своєму університеті.
Ректор ДонДУУ С.Ф. Марова виступила на заході з вітальним словом та підкреслила важливість проблематики проєкту не тільки для академічної спільноти університету, але і для всього регіону. Ірина Сікорська, завідувач відділу з міжнародних зв’язків, презентувала результати імплементації проекту відповідно до його загального плану, а також надала огляд виконаних проєктних робіт в університеті.
В цілому, команда НЕО в Україні, яка проводила моніторинг відзначила, що проєкт реалізується  відповідно до оригінального плану навіть  з урахуванням надзвичайних умов пандемії.

Було також підкреслено, що QUARSU –  це структурний проєкт, результати його реалізації мають бути імплементовані на національному рівні, тому роль МОН та вищевказаних національних агенцій у проекті важлива. Крім того, від українських партнерів очікується якісна інтелектуальна продукція (посібники, статті, методичні рекомендації) відповідно до завдань проєкту.

Попереду – основна робота щодо проведення досліджень з проблематики визнання кваліфікацій в Україні та за кордоном, навчальні візити до європейських ЗВО-партнерів, тренінги для викладачів та персоналу,  які будуть долучені до визнання кваліфікацій у МДУ.

Рухаємось далі!

gallery view
gallery view
gallery view
img
img
img