Команда МДУ долучилася до другого модулю трансформації університетів

Участь спільноти Маріупольського державного університету у програмі «Лідери трансформації університетів задля відродження України» у самому розпалі.

22-25 листопада команда незламного вишу разом із командами інших університетів-учасників провели другу сесійну зустріч. Цього разу модуль присвячувався управлінню змінами і стратегуванню в умовах невизначеності.

МДУ у програмі лідерів представляють перша проректорка Олена Булатова, проректорка з науково-педагогічної роботи Тетяна Марена, деканка психолого-педагогічного факультету Леніна Задорожна-Княгницька, завідувач кафедри інформаційної діяльності В'ячеслав Кудлай, професор кафедри маркетингу та туризму Андрій Стойка.

Розглядаючи стратегування у вищій освіті, команди ознайомилися з досвідом британського Університету Кардіфф, а також розглянули моделі та інструменти для побудови стратегії у воєнний час. З-поміж іншого, освітяни дізналися про ініціативи уряду Уельсу з об'єднання вишів і фінансову підтримку їхніх проєктів.

Окрім перейняття найкращих британських практик, на учасників сесії чекали практичні завдання. Під час одного із них потрібно було описати, як кожен з університетів-учасників виглядає в очах представників інших університетів.

Маріупольський державний університет – це капітан корабля дальнього плавання. Він стриманий, досвідчений, стійкий і відважний. На його шляху був не один десяток штормів, але жодного разу він не проявив слабкості, не випустив із рук штурвал. Його погляд спрямований до горизонту нових можливостей. Він триматиме штурвал до останнього, щоб не зійшов із маршруту його корабель – його маріупольська громада.

Саме таким бачить МДУ проректорка з науково-педагогічної роботи Київського національного університету імені Тараса Шевченка Інна Степанець.

Не зупиняємося вдосконалюватися, щоб витримати всі виклики і стати тільки сильнішими.

Реалізацію програми «Лідери трансформації університетів задля відродження України» забезпечують Британська Рада в Україні у партнерстві з Міністерством освіти і науки України та Фондом Президента України з підтримки освіти, науки та спорту.

Про першу сесійну зустріч академічних команд читайте на нашому сайті за посиланням

gallery view
gallery view
img
img