Доцент МДУ відвідав США та перейняв провідні методики викладання

Освітяни Маріупольського державного університету ніколи не зупиняються вдосконалюватися як фахівці, здобуваючи нові знання і досвід. Завідувач кафедри англійської філології, доцент Остап Бодик узяв участь у річній програмі професійного розвитку викладачів англійської мови.

Програма реалізована Центром професійного навчання міжнародної організації Childhood Education International за підтримки Державного департаменту США та Регіонального офісу англійської мови при Посольстві США в Україні.

30 педагогів нескореної країни, які займаються підготовкою майбутніх учителів англійської, долучилися до освітнього інтенсиву для посилення власних методичних навичок викладання. Програма зосереджувалася на вивченні ефективних міжнародних практик.

Упродовж п’ятимісячного онлайн-курсу Остап Бодик разом з іншими українськими освітянами співпрацювали із викладачами CE International і Коледжу Гантера. Іноземні колеги ділилися досвідом щодо побудови мереж професійного навчання, інтеграції інноваційних технологій в англомовні класи, включення соціально-емоційного навчання до програм дисциплін професійного циклу, а також вивчали, як проявляється ідентичність вчителя мови та наскільки різноманітні педагогічні моделі використовуються при підготовці фахівців в українських вишах.

Наступним етапом освітнього інтенсиву став тритижневий візит викладачів до Нью-Йорка. Відвідуючи місцеві коледжі та Колумбійський університет, доцент МДУ та інші учасники програми долучалися до педагогічних майстерень, спостерігали за роботою колег на заняттях, брали участь у конференції, демонстрували набуті знання і навички під час викладання студентам. Крім того, подорож дала змогу українським освітянам ознайомитися з культурою США та відвідати визначні місця.

Після викладач Маріупольського університету впроваджував набутий досвід у власну освітньо-наукову діяльність: удосконалював робочі програми дисциплін, писав статті для участі в наукових заходах, проводив освітні вебінари.

Для мене було великою честю як представника незламного вишу взяти участь у цій захоплюючій програмі. Вона стала багатою на події та знайомства з неперевершеними майстрами своєї справи. Програма вразила мене своєю багатогранністю можливостей не тільки для власного професійного зростання, а й ефективної співпраці з українськими та закордонними колегами, налагодження міжуніверситетського партнерства, яке вже проявилося в спільних проєктах,

– доцент Остап Бодик.

gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
img
img
img
img
img
img
img
img