Студентки МДУ пройшли стажування в Німеччині за проєктом INTERADIS

Молодь Маріупольського державного університету продовжує здобувати досвід навчання в європейських вишах. Цього разу про особливості освіти в Німеччині дізнавалися студентки освітньої програми «Культурологія, організація культурно-дозвіллєвої діяльності» Зоя Кравець і Христина Сабадаш.

Дівчата вирушили на двотижневе стажування до Східно-Баварського технічного університету Амберг-Вайден у межах проєкту «Інтеграція та адаптація іноземних студентів» (INTERADIS). Під час мобільності студентки МДУ відвідували навчальні заходи, знайомилися з культурою регіону, спілкувалися зі спільнотою німецького закладу освіти. 

Програма стажування передбачала низку лекцій із саморозвитку та впливу молоді на різні сфери. Учасники вивчали основи лідерства, менеджменту, досліджували теми мультикультурності і трансформації цифрового середовища. Не менш важливою частиною навчання стали воркшопи. Їхня розгалужена спрямованість дала змогу заглибитися в рефлексії щодо інтернаціоналізації, культури, екології.

На воркшопі з малювання ми створювали картини з глибоким сенсом і представляли їх присутнім. Під час іншого заходу, який мав назву «Зелений офіс», ми обговорювали, як саме студентство може об'єднатися задля розв'язання проблем переробки, вуглецевого сліду, а також локального досягнення глобальних цілей, наприклад подолання голоду, за допомогою волонтерства та самоврядування,

– студентка МДУ Зоя Кравець.

З-поміж іншого, дівчата знайомилися з культурою регіону, відвідуючи історичні пам’ятки Німеччини. Для гостей країни були організовані екскурсії містами Баварії.

Найбільше за все мені, як культурологу, припав до душі Нюрнберг – історичне та доволі автентичне місто. Загалом мені дуже сподобалася ця подорож, зокрема було цікаво спілкуватися та проводити час зі студентами з різних куточків світу, разом із ними відвідувати навчальні заходи та видатні місця. Також я змогла вдосконалити свої знання англійської мови та надихнутися на вивчення німецької,

– студентка МДУ Христина Сабадаш.

Наприкінці стажування студентки Маріупольського університету залишили пам'ятне послання на прапорі України. За цією традицією свої підписи зробили й освітяни Маріупольського університету, які минулого року здійснили робочий візит до Німеччини.

gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
img
img
img
img
img
img
img