Студентка МДУ – співзасновниця регіонального медіа

Маріупольський державний університет плекає чудових фахівців, розвиваючи здібності студентської молоді та збагачуючи їхні знання. Студентка освітньої програми «Журналістика та соціальна комунікація» Анастасія Гришкова увійшла до команди журналістів із Донеччини, які започаткували незалежне медіа «Новини Краматорського району».

Нове онлайн-видання почало працювати з кінця лютого. Команда прагнула зробити регіональне медіа для того, щоб створювати якісний контент для читачів у Краматорському районі та людей, які через війну мешкають в інших містах, але хотіли би дізнаватися про життя своєї громади. На сайті публікуються також всеукраїнські новини. Окрім основної платформи медіа має сторінки в соціальних мережах Facebook та Instagram.

Поки редакцію представляють три фахівці: головний редактор Андрій Гринь із Краматорська, журналіст Дмитро Браславський зі Слов’янська, журналістка та SMMниця Анастасія Гришкова з Вугледара, яка останні декілька років проживала в Маріуполі.

Для Анастасії це не перший досвід роботи в інформаційному просторі. Дівчина вже працювала у пресслужбі, де їй доводилося робити контент для соціальних мереж, і в інформаційному агентстві «Українські національні новини». Наразі студентка МДУ виконує обов’язки редакторки на новинному сайті в Тернополі, адже команда нового медіа працює на волонтерських засадах.

Раніше я не мала можливості писати про свій регіон у тому обсязі, в якому хотіла. Зараз я дося пишу всеукраїнські новини, але й висвітлюю життя у прифронтових містах, аби люди, які перебувають на більш безпечній території, мали повну картину про російські злочини,

– студентка МДУ Анастасія Гришкова.

Команда медіа «Новини Краматорського району» готова долучити до співпраці студентів, які хотіли б здобути професійний досвід під час стажування.