Освітяни МДУ переймали німецький досвід з цифровізації за проєктом DigiUni

Викладачі Маріупольського державного університету продовжують проводити літо з користю і переймати знання від міжнародних академічних спільнот. Для участі в навчальному воркшопі за проєктом «Цифровий університет – Відкрита українська ініціатива» (DigiUni) до Німеччини вирушили проректорка з науково-педагогічної роботи Тетяна Марена та професор кафедри маркетингу та туризму Андрій Стойка. 

З 21 по 25 липня представники МДУ разом з іншими українськими освітянами розширювали знання про відкриту науку, цифровізацію та трансформацію підходів до навчання в Ганноверському університеті імені Лейбніца.

За програмою воркшопу кожен день був сфокусований на конкретній темі. Фахівці Лейбницького інформаційного центру науки та технологій ділилися відкритими ресурсами для освітніх і наукових пошуків, досліджень, дистанційного викладання та майданчиків, за допомогою яких можна здійснювати менеджмент в електронному середовищі.

Цікавим і новим став досвід із відкритих ліцензій на освітні продукти, курсів за принципом змішаного навчання та інтеграції різних навчальних платформ – за останніми двома спільнота Маріупольського університету вже має практичні напрацювання і продовжує рухатися вперед на шляху реалізації. 

Нам показали приклади інтеграцій програмних продуктів, які використовуються у Німеччині. Один із них працює за принципом організації навчання, як наш портал Moodle, інший являє собою щось на кшталт особистого кабінету студента. Ще був кейс із фіксування прогресу здобувача, його індивідуальної траєкторії – все те, чим наразі опікується наше ПЗ «Деканат». Було корисним почути від колег думки і пропозиції, як усе це можна доречно інтегрувати між собою для обміну даними між платформами,

– професор МДУ Андрій Стойка.

Вже в новому навчальному році на освітян незламного вишу чекатимуть тренінги в закладах освіти Кельну, Страсбургу та Нюрнбергу.

gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
img
img
img
img