Освітяни і бізнес громадам: підсумки першого випуску Школи лідерів

З кожним днем, зміцнюючись і розбудовуючись, спільнота Маріупольського державного університету рухається вперед на шляху свого призначення – служінню громаді. А допомога іншим у реалізації прогромадських ініціатив – це можливість самовдосконалення її учасників.

Об'єднавшись, незламний виш і благодійний фонд «МХП-Громаді» втілили в життя Школу лідерів «Моя громада і МХП: зростаємо разом». З 8 по 29 червня, плідно працюючи онлайн і офлайн, учасники вдосконалювали управлінські навички та навчалися створювати проєкти.

До реалізації Школи лідерів долучилися освітяни МДУ з досвідом у галузях менеджменту, бізнесу, стратегування, публічного управління, психології. Розробницями і фасилітаторками тренінгової програми виступили незламні освітянки Тетяна Марена, Лариса Шаульська, Анастасія Трофименко. Про фандрейзинг, соціальне підприємництво та управління стресостійкістю учасникам Школи лідерів розповідали викладачі Андрій Стойка, Анна Чечель та Ольга Пучина. Зі свого боку бізнес-тренерка Ольга Машталер допомагала очільникам громад вдосконалити навички самопрезентації, комунікації та публічного виступу.

Окрім здобуття нових знань і вмінь, необхідних сучасному лідеру, перед учасниками тренінгової програми постало важливе завдання навчитися створювати продукт для своєї громади – проєкт, покликаний змінити життя людей на краще. Ініціативи стосувалися реінтеграції ветеранів, енергоефективності, розвитку молодіжного потенціалу. Презентації ідей відбулися на фінальній зустрічі Школи лідерів.

Програма дала нам розуміння методики написання проєктів і як з нею працювати. Час не минув дарма, ми розробили і представили власні ідеї. Особисто я разом із колегами по Згурівської селищної ради вже розпочав реалізацію. Наш проєкт стосується захисників і захисниць України, які після служби мають проблеми зі здоров’ям – ментальним або фізичним. Завдяки порадам тренерів тепер ми знаємо, як потрібно формулювати підходи до даної категорії населення та як їх правильно соціалізувати,

– учасник програми Ігор Феник.

Школа лідерів «Моя громада і МХП: зростаємо разом» – перший проєкт, ініційований партнерством МДУ та благодійного фонду «МХП-Громаді», проте не останній. Разом освітяни та представники бізнесу продовжуватимуть створювати умови для особистісного розвитку лідерів громад.

Стільки теплих слів від кожного. Після такої плідної спільної роботи насправді розумієш, наскільки громадам потрібна підтримка і наскільки вони очікують на неї. Наша співпраця з МХП у цьому напряму буде продовжуватися. Наразі ми вже розробляємо програму для наступного етапу Школи лідерів, який передбачатиме менторський супровід підготовки учасниками проєктів розвитку громад,

– проректорка з науково-педагогічної роботи Тетяна Марена.

gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
img
img
img
img
img
img
img
img