Навчальний рік 2024-2025: що важливо знати

Вже зовсім скоро першокурсники поринуть у студентське життя, а молодь старших курсів продовжить опановувати обраний фах. Розповідаємо про ключові моменти навчального року 2024-2025 в Маріупольському державному університеті.

Коли розпочинаються заняття?
Для студентів І-ІV курсів і магістрантів другого року навчання заняття розпочнуться 2 вересня, для новоспечених магістрантів – 9 вересня. З повним графіком навчального процесу можна ознайомитися в інфографіці для денної та заочної форм.

У якому форматі проходитиме навчання?
Здобуття освіти відбуватиметься у змішанній формі. Це означає, що студенти, які знаходяться в Києві відвідуватимуть пари аудиторно, для інших проводитиметься онлайн-трансляція. Наразі в освітньому корпусі тривають ремонтні роботи, проте більша частина просторів вже готова прийняти студентів і викладачів: лабораторії кібербезпеки, STEM-освіти, робототехніки та інклюзивного навчання, лінгафонний кабінет, наукова бібліотека, укриття.

Коли заселення у гуртожиток?
Студенти, які виявили бажання заселитися в гуртожиток, зможуть це зробити після 9 вересня. Умови заселення розміщенні на сайті в тематичній вкладці.

Які плануються заходи для першокурсників?
Серед заходів, які проводитимуться для першокурсників – Посвята у студенти та зустріч зі Студентською радою вишу. Ці активності дадуть змогу яскраво розпочати студентство, ознайомитися з освітніми просторами та можливостями для розвитку свого потенціалу. Про проведення заходів буде анонсовано найближчим часом.

Що нового чекає на студентів? 
Незабаром на офіційному сайті університету будуть створені особисті кабінети для студентів, через які можна переглядати розклад, отримувати посилання на онлайн-заходи, ознайомлюватися з навчальними матеріалами. Також планується запуск мобільного застосунку, щоб університет завжди був під рукою.