DigiUni: освітяни МДУ вивчали чеський досвід інтерактивної освіти

Маріупольський державний університет розпочав реалізацію амбітного проєкту Еразмус+ «Цифровий університет – відкрита українська ініціатива» (DigiUni). 22 квітня команда незламного вишу вирушила до Брно (Чехія) для участі у першому робочому тренінгу.

Досвід європейських колег із цифрової освіти, інновацій і навчальних екосистем переймали деканка психолого-педагогічного факультету Леніна Задорожна-Княгницька, в.о.завідувача кафедри системного аналізу та інформаційних технологій Ганна Мартинюк, яка напередодні долучилася до робочої зустрічі за проєктом у Парижі, доцентка кафедри практичної психології Ольга Пучина, старший викладач кафедри англійської філології Максим Стьопін.

Тренінг проходив на базі Університету Масарика. Разом із представниками 10 українських університетів-партнерів проєкту команда викладачів МДУ мала можливість дізнатися про педагогічні аспекти ефективної інтерактивної освіти, які містили поглиблене дослідження моделі hyflex – гнучкого підходу, що поєднує елементи очного та онлайн-навчання.

Поїздка була надзвичайно корисною, попри холодну дощову погоду. Брно захопило своїм затишком та особливою старовинною атмосферою міста. Найбільше вразив Університет Масарика: теплі вітальні слова ректора Мартіна Бареша, надсучасні аудиторії, обладнані за останнім словом науки, симуляційний центр медичного факультету з його фантастичною матеріально-технічною базою. Ми побачили кращі практики цифровізації освітнього процесу, а занурення у віртуальну реальність та ознайомлення з можливостями віртуального середовища під час професійної підготовки фахівців спонукало до серйозних роздумів щодо використання побаченого у власній викладацькій діяльності. Крім того, тренінг – це чудова нагода зустріти колег із різних українських університетів, з якими ми працюємо за проєктом, подискутувати, обмінятися досвідом організації змішаного навчання,

– професорка МДУ Леніна Задорожна-Княгницька.


Учасників тренінгу вразив досвід організації гібридного навчання, за яким відбувається освітній процес у чеському виші. Університет Масарика пропонує студентам зручний формат здобуття освіти та забезпечує право молоді на такий вибір. Також академічна спільнота МДУ ознайомилася з інформаційною системою, системою підтримки викладачів і студентів, зокрема практичними інструментами для онлайн-навчання через відкриту платформу Moodle.

За результатами тренінгу учасники проєкту DigiUni розробили план подальшої спільної роботи, який допоможе ближче наблизитися до створення всеукраїнського цифрового освітнього середовища.

gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img