DigiUni: освітяни МДУ підвищували цифрові компетенції у Познані

Викладачі Маріупольського державного університету вирушили до Польщі для реалізації проєкту «Цифровий університет – Відкрита українська ініціатива» (DigiUni). Його головна мета – вплинути на хаотичні процеси цифровізації в освіті шляхом створення єдиної цифрової екосистеми.

З 27 по 31 травня разом із колегами з 10 українських університетів-учасників проєкту завідувачка кафедри прикладної філології Олена Педченко, викладачі кафедри маркетингу та туризму – професор Андрій Стойка й доцентка Катерина Горюнова – підвищували цифрові компетентності на тренінгах, семінарах і практикумах в Університеті Адама Міцкевича в Познані.

У перший день учасники вивчали питання інтеграції цифрових навичок, зосереджуючись на підвищенні цифрової грамотності студентів за допомогою практичних інструментів. На ознайомлення освітянам представили проєкт EPICUR, що спрямований розширити освітній досвід, посприяти транскордонному співробітництву міжнародних спільнот і потенційно вплинути на викладання й навчання.

Насичена програма наступних днів дала змогу учасникам заглибитись у сферу відеоконтенту та дізнатися про кращі методи створення навчальних роликів. Також освітяни незламного вишу виконували вправи по запису мови, спрямовані на розвиток їхніх комунікативних навичок, вчилися працювати з Microsoft Forms і Microsoft Teams.

З-поміж іншого, під час робочого візиту проходили практичні заняття з підготовки матеріалів, здатних забезпечити освітянина необхідними ресурсами для інтерактивного онлайн-викладання та підготовки онлайн-курсів, які відповідають вимогам сучасності.

Попереду на проєктну команду Маріупольського університету очікують професійні тренінги від європейських партнерів: Університету Аліканте (Іспанія), Університету Ерланген-Нюрнберг ім. Фрідріха Александра (Німеччина), Кельнського університету (Німеччина), Страсбурзького університету (Франція) та Ганноверського університету імені Лейбніца (Німеччина).

gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
img
img
img
img