DigiUni: освітяни МДУ вивчали іспанський досвід формування цифрового освітнього середовища

З 3 по 6 червня спільнота Маріупольського державного університету взяла участь у тренінгових сесіях проєкту «Цифровий університет – Відкрита українська ініціатива» (DigiUni). Цього разу освітяни вирушили до Іспанії, щоб перейняти досвід із формування цифрового освітнього середовища від колег з Університету Аліканте.

До команди МДУ увійшли завідувач кафедри інформаційної діяльності В’ячеслав Кудлай, завідувачка кафедри прикладної філології Олена Педченко, професор кафедри маркетингу та туризму Андрій Стойка, провідний фахівець технічного відділу Дмитро Томась, провідна фахівчиня відділу інформації та зв'язків з громадськістю Наталія Стойка.

У межах стажування учасники проєкту відвідували заходи, на яких знайомилися з основами інтелектуальної власності, її ліцензуванням, новітніми практиками з цифрових трансформацій і досягнень. Захоплення українських освітян викликала екскурсія кампусом Університету Аліканте, а особливо бібліотекою, де щоденно працюють і складають тести з різних дисциплін сотні студентів, та музеєм – відкритим майданчиком для митців.

Культурна ж програма містом дала змогу краще зрозуміти колорит й історію, а також зміцнити професійні зв’язки. Неабиякі емоції у спільноти МДУ викликало відвідування місцевого ринку та замку Санта-Барбара.

Тиждень був надзвичайно корисним для розуміння сучасних тенденцій. Ми дізналися більше про організацію навчально процесу, поєднання цифрових технологій із традиційними, розгалужену диджиталізацію закладів освіти з використанням технологій, зокрема штучного інтелекту. Все це допоможе нам у подальшій роботі над проєктом DigiUni.

Ми знаходимося на вірному шляху і маємо змогу пройти його швидше, ніж першопроходці, оскільки будуємо з нуля, не маючи обмежень і спираючись на наявний бекраунд, кращі практики та вимоги сьогодення,

–  провідний фахівець МДУ Дмитро Томась.

Вже незабаром освітяни Маріупольського університету вирушать до Ганноверу (Німеччина) для продовження роботи над проєктом DigiUni.

gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
img
img
img
img
img
img
img