Семінар “Еквівалентна кваліфікація”

5 листопада відбувся вебінар «Еквівалентна кваліфікація: альтернативні шляхи до вищої освіти» за участі партнерів проєкту QUARSU. Маріупольський державний університет на заході представляв професор Андрій Стойка.

Цей вебінар базувався на трьох дослідженнях, спрямованих на перехід студентів з рівноцінною кваліфікацією до вищої освіти. Під час заходу присутні мали можливість обговорити, хто такі студенти, які здобувають кваліфікацію Ради з питань бізнесу та технологій (BTEC), їх темпи доступу та прогресу під час навчання в університетах.

«Дослідження зазначають моделі прогресу для учнів на основі фонових показників, таких як соціальний клас, етнічна приналежність, тип відвідуваної школи, вік тощо, які впливають на результати їхнього навчання», – зазначила Доктор Паллаві Банерджі, Директор програми – магістр освітніх досліджень, асоційований член Центру Q-Step Університету Ексетера.

Крім того обговоренння торкнулось теми культури навчання та викладання, важливість належності та різноманітність переходів, які опосередковуються педагогічними методами. Доктор Зої Бейкер, запрошений науковий співробітник Центру розвитку і досліджень в галузі освіти (CDARE) Університету Шеффілд Халлам, розповіла про те, як культура викладання може впливати на сприйняття студентами власних академічних здібностей та почуття приналежності до вишу протягом їхнього навчання.

Доктор Юджинія Катарци, доцент Ноттінгемського університету, що спеціалізується на соціології освіти і психосоціальних дослідженнях дитинства, юності і міграції привела доводи на користь необхідності впровадження ефективних педагогічних методів, які можуть полегшити перехід студентів від професійної до вищої освіти, тим самим потенційно збільшуючи шанси на успішне навчання і завершення ЗВО.

Дякуємо колегам з усього світу за чудову нагоду обмінятися досвідом!