Школа педагогічної майстерності: сучасні підходи до розробки силабусів освітніх програм

Школа педагогічної майстерності викладачів Маріупольського державного університету продовжує активну роботу задля професійного зростання освітян незламного вишу.

Яскравим прикладом цього стала розробка навчального модуля «Силабус та електронний посібник, як засоби комунікації викладача та здобувачів вищої освіти» в межах проєкту «Відродження переміщених університетів: посилення конкурентоспроможності, підтримка громад» (REDU). Він обумовлює проведення низки воркшопів, вебінарів та індивідуальних консультацій із започаткування інноваційних відповідників навчальних програм.

27 лютого академічна спільнота МДУ долучилася до першого вебінару «Розробка силабусу освітньої компоненти». На заході експертами виступили проректорка з науково-педагогічної роботи Тетяна Марена, начальниця навчально-методичного відділу Марія Зіміна, доцентка кафедри політології та міжнародних відносин Анастасія Трофименко, представники кафедри маркетингу та туризму: професор Андрій Стойка, доцентка Інна Аракелова, старша викладачка Катерина Горюнова.

На стартовій зустрічі спікери розповіли про світовий і вітчизняний досвіди роботи з силабусами. Учасники вебінару дізналися про терміни й основні вимоги їх створення, оновлення та впровадження у навчальний процес. Водночас присутні обговорили особливості складання силабусу дисципліни з урахуванням його впливу на уявлення про якість освіти в Маріупольському університеті.