Освітянки МДУ вивчили досвід Ягелонського університету з процедури визнання кваліфікацій

На початку березня фахівчині Маріупольського державного університету здійснили академічну подорож до Польщі у межах проєкту програми Еразмус+ «Підтримка визнання кваліфікацій університетами України» (QUARSU). Вони вивчали досвід забезпечення якості освіти, присвоєння та визнання кваліфікацій у Ягелонському університеті.

Незламний виш міста Марії представили доцентка кафедри менеджменту та фінансів Олена Суздалєва, доцентка кафедри практичної психології Наталя Никифоренко, начальниця відділу кадрів Ольга Благініна та директорка Центру розвитку людського потенціалу Лідія Коробченко.

Під час робочого візиту освітянки МДУ знайомилися з польською системою присвоєння і визнання академічних та професійних кваліфікацій, результатами реалізованих польськими колегами міжнародних проєктів з підтримки розвитку системи, а також обговорювали можливості імплементації досвіду в Україні.

Особливо цінною для учасників проєкту QUARSU стала можливість дослідження діяльності структурних підрозділів Ягелонського університету: Служби підтримки студентів, Центру академічної підтримки, Центру кар'єри, Центру підтримки проєктів. Не менш важливими стали зустрічі зі стейкхолдерами – компаніями-лідерами на ринку послуг неформальної освіти Польщі.

Надихнувшись досвідом польських колег, методологічні групи українських закладів вищої освіти провели засідання, на яких скорегували структуру керівництва визнання кваліфікацій в Україні, над розробкою якого наразі ведеться робота. Також учасники визначили напрямки та форми співпраці партнерів на постпроєктній стадії.