Освітяни МДУ долучилися до тренінгу в межах проєкту ЄС для переміщених університетів

Освітяни Маріупольського державного університету відвідали тренінг «Інтернаціоналізація вищої освіти» у межах проєкту ЄС «Відновлення переміщених університетів: підвищення конкурентної спроможності, служіння громадам».

На чолі з ректором МДУ, професором Миколою Трофименком учасниками тренінгу стали викладачка кафедри політології та міжнародних відносин Анастасія Трофименко, викладачі кафедри маркетингу та туризму Андрій Стойка, Катерина Горюнова, Інна Аракелова, викладачки кафедри менеджменту та фінансів Олена Суздалєва, Ірина Петрик.

Організаторами заходу став Інститут вищої освіти Національної академії педагогічних наук України та Національний Еразмус+ офіс в Україні. Тренінгові активності проводили Світлана Калашнікова, Світлана Шитікова, Олена Оржель і Жанна Таланова.

Протягом двох днів команда Маріупольського університету разом із наставниками розглядали особливості інтернаціоналізації вищої освіти та розробляли проєктні заяви для участі у програмах Еразмус+.

Дуже важливо вже зараз максимально занурюватись у європейський освітній простір, адже після війни ми будемо рухатись ще швидше. На нас чекає уніфікація стандартів, підходів та політик, а принципи кроскультурності мають ставати для нас основоположними,

– професор кафедри маркетингу та туризму Андрій Стойка.

За результатами тренінгу освітяни МДУ підготували три заяви для участі у програмах академічної мобільності викладачів та проєктах «Розвиток потенціалу вищої освіти» і «Модуль Жана Моне: «Спільні політики ЄС: стратегії узгодження для України».  

gallery view
gallery view
gallery view
img
img
img