Президент України Володимир Зеленський відвідав Маріупольський університет

Спільнота Маріупольського державного університету неодноразово зустрічає у своїх стінах почесних гостей. 17 листопада з нагоди Міжнародного дня студентів незламний виш відвідали люди, які творять країну, відстоюють її ідеали та цінності.

Маріупольський університет мав честь приймати Президента України Володимира Зеленського, заступника керівника Офісу Президента Олексія Дніпрова та міністра освіти і науки України Оксена Лісового.

Першим голову нескореної держави зустрів ректор незламного вишу Микола Трофименко. Він провів екскурсію для поважного гостя, показавши, які перетворення зазнав навчальний корпус університету-переселенця за півроку. Пан Президент побачив, як філософія збереження маріупольської ідентичності стала основою для побудови нового МДУ у столиці України.

Те, що я побачив, це більше, ніж університет. Цей простір, підходи до його створення – я вам бажаю це зберегти і тільки примножити. Ви не залишили обрану справу і вдихнули життя в нові стіні,

– Президент Володимир Зеленський.

Студентська молодь, викладачі та співробітники мали можливість поспілкуватися з керівництвом країни: розповісти про діяльність Маріупольського університету в умовах війни і поставити запитання на теми, що хвилюють.

Ваш університет особливий і я дуже вдячний Вам, що Ви в Україні. Це гордість, підкреслення ваги громадянства, це доказ любові і поваги до нашої землі. Без вас, без студентів, не буде майбутнього, за яке ми боремося,

– Президент Володимир Зеленський.

По завершенню спілкування Микола Трофименко згадав слова пана Президента у перші дні повномасштабного вторгнення, що війна йде за цінності. У спільноти Маріупольського університету, як вимушено переміщених, йде своя боротьба за існування і власну ідентичність.

Свобода, людяність, єдність – цінності, які об’єднують людей у цій залі. Приклад цього університету, колективу, який я маю честь очолювати, вказує, що Україна непереможна. Ми стійкі, ми нескорені, ми нездоланні,

– ректор Микола Трофименко.

Приємно відзначити, що Володимир Зеленський відвідує незламний виш не вперше. У 2016 році він поспілкувався зі студентством у межах проєкту «Ті, що вражають», а у 2019 – під час інвестиційного форуму RE:THINK. Invest in Ukraine.

gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img