Втілення громадських ініціатив: підсумки другого етапу Школи лідерів

Маріупольський державний університет і благодійний фонд «МХП-Громаді» продовжують роботу над амбітним проєктом – Школа лідерів «Моя громада і МХП: зростаємо разом». Добіг кінця другий етап партнерської ініціативи.

На початку представники територіальних громад України вдосконалювали управлінські навички та навчалися створювати проєкти. Наступним кроком стала практична підготовка до втілення власних задумів, яка передбачала менторський супровід. 28 вересня на базі кулінарного центру МХП відбулося підбиття підсумків спільної роботи.

Цього дня на заході незламний виш представили очільник Микола Трофименко і команда менторів-освітян – Тетяна Марена, Лариса Шаульська, Анастасія Трофименко, Андрій Стойка, Інна Аракелова, Катерина Горюнова, Ірина Сікорська. У своєму вітальному слові ректор подякував партнерам і побажав присутнім надалі працювати на благо розвитку громад. Своєю чергою Лариса Шаульська нагадала з чого розпочиналася Школа лідерів і що чекає на її учасників попереду.

Проєкти представників територіальних громад оцінювала спеціально організована комісія. До її складу увійшли ректор Маріупольського університету Микола Трофименко, директор департаменту корпоративної соціальної відповідальності МХП Павло Мороз, керівник групи регіонального розвитку МХП Володимир Забела, директор фонду «МХП: громаді» Олександр Пахолюк, виконавчий директор ГО «Добробат» Дмитро Іванов і координатор національної програми «Державотворець» Максим Свисенко.

Об'єднані в команди, учасники презентували проєкти з реінтеграції ветеранів, енергоефективності та розвитку молодіжного потенціалу. Кожен із них унікальний і має на меті покращити умови життя, розвитку та дозвілля для населення українських міст. Вже за місяць представники громад дізнаються, які ініціативи найбільше відгукнулися оцінній комісії та отримають фінансування для втілення ідей у життя.

gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
img
img
img
img
img
img