Освітяни МДУ вивчали досвід впровадження систем визнання кваліфікацій в Ірландії

Команда Маріупольського державного університету відвідала Національний університет Ірландії у місті Корк у межах проєкту «Підтримка визнання кваліфікацій для українських університетів» (QUARSU).

З 7 по 11 жовтня на чолі з ректором Миколою Трофименком спільнота незламних вивчала досвід впровадження систем визнання кваліфікацій, що є важливою частиною модернізації освітньої системи України. У навчальну подорож вирушили проректорка з науково-педагогічної роботи Тетяна Марена, директорка Центру міжнародної освіти Ірина Сікорська, доцентка кафедри політології та міжнародних відносин Анастасія Трофименко, викладачки кафедри маркетингу та туризму – професорка Валентина Токарева та доцентка Катерина Горюнова.

Освітяни МДУ спілкувалися з європейськими колегами щодо важливості результатів навчання у процесі їх визнання, знайомилися з впровадженням мікрокредитних програм, що сприяють гнучкості освітнього процесу та створенню нових можливостей для студентів. Закріпити здобуті знання викладачі мали змогу під час практичних занять.

Один із днів був присвячений плануванню реалізації національної системи результатів попереднього навчання в Україні. Представники українських університетів працювали над кейсами для приєднання до мануалу та платформи підтримки визнання кваліфікацій. Це важливий крок для вдосконалення процесів визнання кваліфікацій, що допоможе покращити мобільність студентів, а також освітню співпрацю.

З-поміж іншого, команда незламного вишу відвідала тур кампусом ірландського університету і дізналася багато цікавого про історію, традиції та навіть забобони студентської молоді.

gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
img
img
img
img
img
img