На захисті прав: ректор МДУ та омбудсмен України підписали меморандум

28 лютого у київському фронт-офісі Маріупольського державного університету відбулося підписання меморандуму про співпрацю. Офіційно закріпили партнерство та багаторічну дружбу ректор незламного вишу Микола Трофименко й Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

Для бажаного гостя очільник університету провів екскурсію оновленими просторами. Це не перший візит Дмитра Лубінця до МДУ після переміщення закладу освіти до столиці, тому він був приємно вражений побаченим. У перший рік відновлення роботи академічна спільнота вітала у своїх стінах омбудсмена для урочистого вручення диплому магістра.

Спільні зусилля партнери спрямують на зміцнення кадрового потенціалу України, розвиток науково-прикладних досліджень, поінформованість громад про власні права, розв'язання питань правового захисту.

Для студентів МДУ співпраця дасть змогу брати участь у літніх школах і проходити практику в Секретаріаті Уповноваженого з прав людини, зокрема у регіональних представництвах. Це також гарна нагода для фахівців-початківців отримати перше робоче місце. Натомість освітяни незламного вишу допомагатимуть підвищувати кваліфікацію та опановувати нові компетентності державним службовцям, виступатимуть експертами під час підготовки доповідей омбудсмена.

Офіційне співробітництво передбачає спільну залученість у науковій сфері для посилення гарантій прав і свобод людини: проведення досліджень, семінарів і конференцій.

Партнери розширюватимуть зв'язки з громадськими організаціями та благодійними фондами, серед яких міжнародні, для обговорення шляхів розв'язання проблем захисту прав. У межах просвітницької діяльності організовуватимуться заходи для підвищення правової обізнаності громад, які проживають на території Донецької та Луганської областей.

Після підписання, користуючись нагодою, ректор Микола Трофименко від імені академічної спільноти вручив Дмитру Лубінцю почесну відзнаку МДУ. Омбудсмена нагороджено за вагомий внесок у розвиток університету та забезпечення стратегічних напрямів його діяльності. Зі свого боку Уповноважений з прав людини виказав очільнику незламного вишу подяку за сприяння процвітанню національної освіти й плекання кваліфікованих фахівців.

З вашим закладом мене пов'язують довгі роки роботи і дружби, для мене він став рідним. Маріупольський університет – яскравий приклад незламності духу маріупольців, незламності вищої освіти України. Я дивуюсь, якими темпами можна досягти результатів, маючи для цього невеликі ресурси. Це все показник великої праці академічної команди.

Переконаний, що ті плани, які у вас є, будуть втілені. Проєкт «Незламний кампус незламного університету» не просто заслуговує на увагу, це буде реалізація цілковито нової філософії здобуття вищої освіти. Мені приємно, що це роблять саме ті люди, які, переживши усі жахи, вистояли і продовжують відстоювати інтереси нашої держави. Дякую вам за все, що ви робите, разом ми покажемо нові темпи розвитку співпраці!

– омбудсмен України Дмитро Лубінець.

gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
img
img
img
img
img
img