МДУ увійшов до складу Європейської асоціації підготовки журналістів і долучиться до проєкту з фактчекінгу

Маріупольський державний університет у складі ГО «Український консорціум викладачів медіа та журналістики» увійшов до Європейської ассоціації підготовки журналістів (EJTA). Рішення про членство одноголосно прийняте на щорічних загальних зборах Асоціації. 

Консорціум утворили 10 вишів з України, що реалізують проєкт Erasmus+ «Журналістська освіта для демократії в Україні: розробка стандартів, доброчесність та професіоналізм» (DESTIN). Членство в EJTA відкриває перед університетами можливості участі у міжнародних проєктах, перейняття європейського досвіду, покращення освітніх програм. 

11-13 травня у місті Орхус (Данія) відбулося засідання Європейської асоціації підготовки журналістів та наукова конференція для викладачів європейських шкіл журналістики «Як навчати журналістиці залучення і бути в контакті з аудиторією». 

Під час засідання декан факультету філології та масових комунікацій МДУ, професорка Світлана Безчотнікова виступила із пропозицією залучення Українського консорціуму викладачів медіа та журналістики до проєкту EU-Factchek – проєкті перевірки фактів EJTA. Також вона досягла домовленностей із представниками Асоціації про організацію відкритих лекцій професорів з Великої Британії, Бельгії, Німеччини, Італії, Нідерландів для студентів спеціальності «Журналістика» Маріупольського університету. 

На науковій конференції Світлана Володимирівна виступила із доповіддю «Викладання журналістики під час війни». Професорка розповіла європейським колегами про відродження Маріупольського університету, організацію освітнього процесу, затребуваність в умовах війни радіо та гіперлокальних медіа.

Нагадаємо, що Європейська асоціація підготовки журналістів заснована в Брюсселі у 1990 році. До її складу входять 80 центрів підготовки журналістів із 30 країн Європи, які регулярно зустрічаються з метою обміну думками щодо покращення журналістської освіти.