Іноземні студенти МДУ презентували свою культуру на міжнародному фестивалі

17-18 травня спільнота Маріупольського державного університету взяла участь у фестивалі «Міжнародні вечорниці» в межах проєкту Еразмус+ «Інтеграція та адаптація іноземних студентів» (INTERADIS). Мультикультурний захід відбувся на базі національного координатора проєкту – Університету «КРОК».

Від незламного вишу подію відвідали члени проєктної команди, фахівці по роботі з іноземними студентами Центру міжнародної освіти Марія Кустікова і Данило Єгоренко, а також шість іноземних студентів із Туркменістану, Індії, Нігерії, Бангладеш.

Урочисто відкрили мультикультурний захід представники адміністрації Університету «КРОК», директорка Національного Еразмус+ офісу в Україні Світлана Шитікова та партнери проєкту INTERADIS: директорка Українського державного центру міжнародної освіти Олена Шаповалова та директорка міжнародного офісу Університету імені Миколаса Ромеріса Аудра Бурокіне.

Головними виконавцями фестивалю «Міжнародні вечорниці» стали іноземні студенти українських університетів-партнерів проєкту. Захід об’єднав представників від Молдови до Китаю. Молодь вражала публіку національними піснями, танцями та поезією, розповідями про самобутність своїх країн.

Студент МДУ Махмуд Діпу заспівав пісню бенгальською мовою – для участі у фестивалі хлопець записав відео. Креативну презентацію Туркменістану зробили студенти незламного вишу Бабамират Русдемов, Іламан Ніязов, Акджагул Розиєва. Вони розповіли про народні звичаї і традиції, доповнивши виступ грою на народному інструменті – гопузі – та віршем другого Президента країни Гурбангули Бердимухамедова.

Також 20 травня відбулося онлайн-засідання наглядової ради проєкту INTERADIS. Маріупольський університет представила начальниця відділу по роботі з іноземними студентами Центру міжнародної освіти Лідія Шевченко. Засідання мало на меті підготовку звітної документації, обговорення виконаних планів і проведення завершальних заходів проєкту.

gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
img
img
img
img
img
img