Формувати вищу освіту на європейському рівні: МДУ став членом Європейської асоціації університетів

Маріупольський державний університет приєднався до Європейської асоціації університетів (European University Association, EUA). Заявка на повноправне членство схвалена Радою 26 липня 2022 року.

Європейська асоціація університетів – організація, яка об'єднує понад 800 закладів освіти із 47 країн. Її члени обмінюються досвідом один з одним, переймають корисні знання від провідних експертів, проводять роботу над реалізацією спільних проєктів.

Членство в Асоціації дає можливість брати участь в унікальних програмах підвищення кваліфікації, конференціях і семінарах за участю відомих міжнародних спікерів, дослідженнях, які спрямовані на розвиток вищої школи.  

Для Маріупольського університету приєднання до Асоціації означає великий крок у краще майбутнє, яке ми створюємо кожен день своєю кропіткою працею. Це членство – можливість будувати Європу в Україні: перейняти європейські освітні традиції та впровадити їх до українського освітнього простору,

  – ректор МДУ, професор Микола Трофименко.

Приємно відзначити, що правління і рада Асоціації прийняли рішення не брати цьогорічний членський внесок від закладів вищої освіти Україні в якості жесту підтримки у воєнний час.