Фінал пілотного циклу програми LUTUR

Освітяни Маріупольського державного університету взяли участь у заключному етапі експериментального циклу програми «Лідери трансформації університетів задля відродження України» (LUTUR).

Незламний виш на заході представила незмінна команда: перша проректорка Олена Булатова, проректорка з науково-педагогічної роботи Тетяна Марена, деканка психолого-педагогічного факультету Леніна Задорожна-Княгницька, завідувач кафедри інформаційної діяльності В'ячеслав Кудлай, професор кафедри маркетингу та туризму Андрій Стойка. Також до фіналу програми долучився ректор Маріупольського університету Микола Трофименко.

2 березня учасники LUTUR зі всієї України зустрілися у Києві, де підбили підсумки тривалої роботи та поділилися напрацюваннями, які вдалося створити за цей час.

На початку заходу освітяни обговорили актуальність програми та її вплив на проєкти інституційних змін. Спираючись на набутий досвід, учасники проаналізували пілотний цикл і зробили висновки для подальшого вдосконалення ініціативи. Також присутні мали змогу поспілкуватися з представниками влади щодо викликів і перспектив, які стоять на шляху трансформації університетів.

Друга частина зустрічі була присвячена демонстрації напрацювань учасників. Команда МДУ презентувала колегам проєкт «Інституціоналізація моделі прогромадського університету», що покликаний зберегти ідентичність і згуртованість маріупольської спільноти навколо вишу. Його реалізація націлена на багаторічну перспективу, адже має свою особливу роль у повоєному відновленні міста Марії.

У межах проєкту планується проведення активностей, дослідження потреб і створення низки послуг для громади на базі Civic Center.

LUTUR ініційована Британською радою в Україні у партнерстві з Міністерством освіти і науки України та Фондом Президента України з підтримки освіти, науки та спорту. Пілотний цикл програми об’єднав шість провідних вишів нескореної країни, які спільно працювали над важливими починаннями задля трансформації вищої школи України.

gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
img
img
img
img
img