Держсекретар США Ентоні Блінкен відвідав Маріупольський університет

Маріупольський державний університет вітає шанованих і високоповажних гостей зі всього світу.

Під час робочого візиту до України фронт-офіс незламного вишу відвідав державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен. До зустрічі також долучилася Надзвичайний і Повноважний посол США в Україні Бріджит Брінк. 

Від академічної спільноти  американську делегацію зустрів ректор Маріупольського університету Микола Трофименко. В присутності багатьох іноземних ЗМІ він подякував очільнику Держдепу за підтримку України в умовах повнамасштабного вторгнення та підкреслив важливість неоціненного  внеску американського народу в захист і повоєнну відбудову нескореної країни.

Микола Трофименко провів для гостей екскурсію сучасним освітнім простором. Першою держсекретар побачив найсучаснішу лабораторію кібербезпеки, створену за допомоги уряду США.

Після очільник МДУ запросив Ентоні Блінкена на зустріч зі студентами та ректором Університету Вітовта Великого Юозасом Аугутісом, який напередодні доєднався до стратегічних сесій Маріупольського університету.

Під час неформального спілкування Микола Трофименко розповів про ключові напрями роботи незламного вишу: його прогромадську місію, створення освітніх можливостей для військових та міжнародну діяльність. 

Сьогодні Маріупольський університет символ відбудови України! Ми не можемо чекати на відтворення після Перемоги! Ми повинні готувати спеціалістів для повоєнного розвитку країни вже зараз! В цьому конче потребуємо підтримки, експертизи, ресурсів наших союзників зі США,

– ректор МДУ Микола Трофименко.

Очільник Держдепу заслухав історії студентів, які попри виклики війни та переміщення продовжили навчання в рідному університеті вже у столиці України.

Своєю чергою ректор Юозас Аугутіс розповів про розвиток Університету Вітовта Великого, закцентувавши на схожості досвіду відновлення діяльності з Маріупольським університетом. Підтримуючи розмову, очільник незламної академічної спільноти відзначив важливість стратегічного партнерства з литовським вишем для модернізації вищої освіти України.

На завершення зустрічі Микола Трофименко подарував державному секретарю Сполучених Штатів символ оновленого МДУ – металевого голуба з площі Свободи в Маріуполі. Дізнавшись про його сенс, Ентоні Блінкен відзначив стійкість колективу та висловив всебічну підтримку Маріупольському університету.

Після знищення міста спільнота Маріупольского університету продемонструвала не бачену донині стійкість. Це приклад сили духу та хоробрості України. Сьогодні, те що я побачив, і те, що робить академічна спільнота по відновленню закладу не тільки для студентів і викладачів, а й для громади задля збереження ідентичності переміщених осіб з Маріуполя та Донеччини – це дивовижно!

– державний секретар США Ентоні Блінкен.

gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
img
img
img
img
img
img
img
img