Спільнота МДУ поспілкувалася з колишньою членкинею Європейського парламенту

15 жовтня для освітян та студентів Маріупольського державного університету відбулася онлайн-дискусія про європейські цінності та права громадян How to be ‘a real European’ and defend the voice of people in international public institutions. Вона об'єднала 135 учасників, серед яких й представники інших українських закладів вищої освіти.

Захід організований за співпраці Інформаційного центру ЄС та Української асоціації професорів і дослідників європейської інтеграції (APREI).

На початку з вітальним словом до всіх присутніх звернулася директорка Центру міжнародної освіти Ірина Сікорська. Освітянка МДУ представила гостю та побажала учасникам плідної роботи.

Головною спікеркою стала колишня членкиня Європейського парламенту та голова Національного контактного пункту Організації економічного співробітництва та розвитку (OECD) у Нідерландах Maartje J.A. van Putten. Вона поділилася своїм досвідом роботи, детально пояснивши, яку роль ОЕСР відіграє у глобальному управлінні.

Разом із тим політикиня висловила експертні поради щодо захисту суспільних інтересів та зміцнення голосу громадян на міжнародній арені. Учасники мали змогу поставити запитання гості, а вона навзаєм запитала присутніх про їхні очікування від вступу до ЄС, що сприяло жвавому обговоренню та обміну думками.

gallery view
gallery view
gallery view
img
img
img