Як це було: стратегічні сесії 2024 у Львові

З 13 по 16 травня спільнота Маріупольського державного університету об'єдналася у Львові для проведення Стратегічних сесій МДУ-2024. Як і минулого року обговорення розвитку вишу з маріупольською ідентичністю стало можливим завдяки проєкту «Відродження переміщених університетів: посилення конкурентоспроможності, підтримка громад» (REDU).

Цього разу до спільноти незламних долучилися представники Університету Вітовта Великого. Литовський заклад освіти є стратегічним партнером МДУ та відіграє значну роль у його залучені до європейського академічного простору.

Під час урочистого відкриття сесій до освітян і студентів із вітаннями звернулися добрі друзі Маріупольського університету, серед яких голова Донецької обласної державної адміністрації, начальник обласної військової адміністрації Вадим Філашкін та керівниця проєкту REDU, радниця при дирекції Інституту вищої освіти НАПН України Світлана Калашнікова. Їхні слова засвідчили те, що виш рухається у вірному напрямку.

Спікерами, які задали темп плідній роботі, стали ректор МДУ Микола Трофименко з виступом, присвяченим викликам і завданням на новий навчальний рік, члени команди незламного вишу, що брала участь у програмі «Лідери трансформації університетів задля відродження України» (LUTUR), представники Університету Вітовта Великого Інета Дабашінскіне і Томас Міцкевічус – їхні доповіді стосувалися впливу Альянсу європейських університетів TRANSFORM4EUROPE на позитивні зміни у вищій освіті.

Протягом трьох днів на учасників чекали робота в командах для визначення методів впровадження моделі прогромадського університету (CIVIC), тренінги з професійного зростання та психологічної підтримки, дискусія з інтернаціоналізації освіти та науки за участі литовських партнерів, заходи-екскурсії дружніми закладами – Національним університетом «Львівська політехніка» і Львівським національним університетом імені Івана Франка.

Яскравою подією під час стратегічних сесій став прийом ректора Маріупольського університету з нагоди Дня науки. В урочистій атмосфері Микола Трофименко вручив мантію та диплом Почесного професора МДУ ректору Університету Вітовта Великого Юозасу Аугутісу, а також нагородив академічну спільноту відзнаками за професійні досягнення.

Завершилися стратегічні сесії святкуванням Дня вишиванки. Об’єднавшись, освітяни та студенти вшанували культурні традиції своєї нескореної країни і вкотре довели, що Маріуполь – це Україна.

gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img