Як це було: Open day у Маріупольському університеті

11 травня Маріупольський державний університет вітав у своєму оновленому освітньому просторі цьогорічних вступників. Вже другий рік поспіль зустріч проходила у форматі Open Day, який є сучасним аналогом Дня відкритих дверей: з душевними розмовами, інтерактивним знайомством з університетом, драйвовою музикою. 

Щоб якомога більше охочих могли долучитися до події не залежно від місця перебування, проводилася онлайн-трансляція на YouTube.

Стартував Open Day на ноті драйву завдяки DJ-сету. Слухати музику чи пританцьовувати під неї можна було смакуючи фрукти в шоколаді, якими пригощали гостей у Candy Bar.

Знайомство з незламним вишем розпочав його очільник Микола Трофименко. Він розповів присутнім про унікальності університету та можливості, які відкриваються перед студентами. Майбутні вступники дізналися про навчання в Європі, цифрову платформу з особистими кабінетами студентів, створення кампусу, підтриманого Президентом України під час свого візиту до Маріупольського університету.

Яким має бути сучасний випускник? Він має розуміти, що таке стійкість і життєстійкість, має знати іноземні мови і мати міжнародний досвід – все це може дати Маріупольський університет. Ми – повноцінний член Альянсу європейських університетів TRANSFORM4EU і плідно співпрацюємо з міжнародною освітньою спільнотою, тож наші студенти мають можливість подорожувати країнами і брати участь в академічних мобільностях,

– ректор МДУ Микола Трофименко.

Родзинкою Open Day стали зіркові гості – режисер та актор Ахтем Сеітаблаєв і актор Олексій Тритенко. Наразі культурні діячі проходять службу в лавах Збройних Сил України, проте охоче погодилися на пропозицію поспілкуватися з молоддю. Вони розповідали, як свого часу обирали майбутній фах, як не втрачають гумору у воєнний час і про плани, які поки здаються лише мріями.

Після дружнього спілкування на майбутніх вступників чекали локації для більш тісного знайомства з факультетами, освітніми програмами й освітнім простором університету. Викладачі та студенти підготували вікторини, а за правильні відповіді можна було отримати брендовану продукцію. 

Більше про вступ 2024 дізнавайтеся на нашому сайті за посиланням.

gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img