МДУ започатковує партнерства з австрійськими університетами

В умовах інтернаціоналізації освіти та інтеграції України в європейський простір розвиток міжнародних зв’язків займає чинне місце в діяльності Маріупольського державного університету. Для виконання важливої місії директорка Центру міжнародної освіти Ірина Сікорська долучилася до семінару з розбудови нових партнерств між австрійськими та українськими університетами.

Захід відбувся 12-13 червня у Відні та об’єднав близько 80 учасників: представників посольств, міністерств, освітніх установ двох дружніх країн. Організаторами події виступили Австрійське агентство з питань освіти та інтернаціоналізації разом із Федеральним міністерством освіти, науки і досліджень Республіки Австрія, Міністерством освіти і науки України, Національним Еразмус+ офісом в Україні.

Міжнародний семінар став логічним продовженням зустрічі на вищому рівні ректорів закладів вищої освіти України та Австрії. Тоді очільник незламного вишу Микола Трофименко розповів про виклики, з якими наразі стикаються переміщені університети, та про важливість міжнародного партнерства для збереження й розвитку освіти нескореної країни.

Програма семінару передбачала визначення пріоритетів і напрямів україно-австрійського співробітництва в освітній і науковій сферах. Представники двох країн обговорювали спільні ідеї в межах програми Еразмус+, важливість співпраці з бізнесом для проведення досліджень і розвитку інновацій, підтримку університетських спільнот на час воєнного стану та в період відбудови України.

Ірина Сікорська як членкиня Національної команди експертів з реформування вищої освіти виступила перед міжнародною спільнотою з доповіддю про стан освіти під час війни, про поточні зміни в законодавстві. Під час сесій для започаткування партнерств освітянка презентувала Маріупольський університет схожим за профілем австрійським закладам освіти.

Спілкуючись з австрійськими колегами, я звертала увагу на наші освітні програми, на міжнародну діяльність і на статус переміщеного університету, який попри трагедію створює нову історію. Для співробітництва з австрійськими університетами у нашого університету багато перспектив є для психолого-педагогічного факультету. Попереду плідна й натхненна робота. Потрібно відшукати спільні інтереси в освітній і науковій площині, щоб започаткувати успішне партнерство,

– директорка Центру міжнародної освіти Ірина Сікорська.

gallery view
gallery view
gallery view
img
img
img