Цифровізація в дії: МДУ презентує особисті кабінети викладачів

Маріупольський державний університет активно впроваджує концепцію цифровізації, щоб освітній процес відбувався на новому, якіснішому та сучаснішому рівні. Завдяки проєкту «Відродження переміщених університетів: посилення конкурентоспроможності, підтримка громад» (REDU) вдалося досягти значних успіхів.

Впровадження інновацій робить Маріупольський університет єдиним на теренах України закладом освіти, який використовує не окремі елементи цифровізації, а вибудовує цілу цифрову екосистему. Восени минулого року МДУ оновив офіційний сайт – зробив його інформативним і адаптивним під різні пристрої. Це заклало основу для подальшої цифрової модернізації.

Наразі для викладачів незламного вишу створені особисті кабінети. В них зібрані всі необхідні компоненти для проведення освітньо-наукової діяльності: розклад занять із переходом на відеоконференції, силабуси дисциплін, професійне резюме, доступ до опису освітніх програм і всіх корпоративних сервісів – від пошти та навчального порталу, до новин за категоріями, які цікавлять найбільше. Нові можливості для освітян у короткому відеозверненні презентував очільник МДУ Микола Трофименко.

Незабаром особисті кабінети отримають і студенти університету з маріупольською ідентичністю. Їхній функціонал буде схожим з особистими кабінетами викладачів, тільки матиме іншу наповненість – ті компоненти, з якими здобуття освіти стане ще зручнішим.

Вже зовсім скоро завершиться робота над розробленням мобільного застосунку. Тоді доступ до всіх сервісів і послуг Маріупольського університету буде завжди під рукою.